Kwaliteit als fundament
Onze buitenlandse zorgprofessionals voldoen aan alle Nederlandse kwalificaties, taal- en vakbekwaamheidseisen, zijn bekend met het zorgstelsel en de cultuur, en worden grondig voorbereid om zelfstandig en assertief in de Nederlandse zorg te werken.
Visie op kwaliteit van zorgverlening
Het tekort aan verpleegkundigen en verzorgenden is momenteel een van de grootste maatschappelijke uitdagingen. In 2020 varieerden de schattingen van het tekort aan zorgpersoneel tussen de 80.000 en 125.000. Het is duidelijk dat we voor een enorme opgave staan, en door de demografische ontwikkelingen is dit een structureel probleem geworden.
Het inzetten van buitenlandse zorgprofessionals uit zowel de EER als daarbuiten is slechts een deel van de oplossing. Wij vinden het essentieel dat de kwaliteit van deze buitenlandse zorgverleners gelijkwaardig is aan die van zorgverleners die in Nederland zijn opgeleid.
Elke verzorgende-IG of verpleegkundige die via Efkaria bij een van onze partners aan de slag gaat, voldoet bij de start van het dienstverband minimaal aan de beroepskwalificaties die in Nederland gelden. Deze kwalificaties zijn vastgelegd door de minister van OCW in de Crebo-kwalificatiedossiers (Centraal Register Beroepsopleidingen). Daarnaast voldoet iedere zorgverlener aan de vakbekwaamheidseisen van het CIBG en/of de Wet BIG. Voor zorgverleners die onder een vergunningplicht vallen, volgen wij strikt de Wet arbeid vreemdelingen (Wav) en verwachten dat ook van onze partners.
Taal- en Communicatieskills
Onze zorgprofessionals beheersen zowel het Nederlands als het Engels aantoonbaar op minimaal hetzelfde niveau als afgestudeerden van een Nederlandse beroepsopleiding volgens de Crebo-kwalificatiedossiers.
Diploma-erkenning
Iedere zorgprofessional beschikt bij aanvang over een diplomawaardering van Nuffic, de Nederlandse organisatie voor internationalisering in onderwijs. Deze waardering is minimaal op het niveau van de functie waarop de zorgverlener wordt ingezet (NLQF 3, 4 of 5).
Beoordeling Vakbekwaamheid
Zorgprofessionals met een diploma van buiten de EER zoals Turkije, nemen op verzoek van het CIBG deel aan een toetsing. Voor verzorgenden 3-IG betreft dit een AKV-toets. De Commissie Buitenslands Gediplomeerden Volksgezondheid beoordeelt de resultaten.
Inzicht in de Nederlandse Zorg
Bij de start zijn buitenlandse zorgprofessionals goed op de hoogte van het Nederlandse zorgstelsel. Ze weten wie de verschillende zorgverleners zijn en wat hun rol is binnen het zorgproces.
Culturele Integratie en Zelfstandigheid
Buitenlandse zorgverleners volgen een cursus over de Nederlandse cultuur en werkvloer, en krijgen training in assertiviteit, zelfredzaamheid en zelfstandig werken. Zo zijn zij goed voorbereid op het werken in de Nederlandse zorg.